Conferenciants


 

Steve Elizondo, Director de High Tech Middle Media Arts (High Tech High), San Diego (Califòrnia, EUA)

Steve ElizondoEducador a San Diego (Califòrnia), i fa més de 20 anys que treballa amb nens. Va començar la seva tasca en cases d’acollida i després va fer d’ensenyant per a alumnes de procedències diverses. Això va ajudar Steve a desenvolupar l’empatia i les habilitats d’establiment de relacions necessàries per arribar a tots els alumnes. Quan es va incorporar a High Tech High l’any 2005, Steve es va submergir plenament en l’aprenentatge basat en projectes com a professor d’Humanitats. Al cap de sis anys, va ser nomenat director d’un dels centres High Tech High, i ara té la responsabilitat d’orientar l’escola en la seva missió de proporcionar una educació del segle xxi que atregui l’interès de tots els alumnes.

 

Boris Mir, Cap d’estudis de l’Institut-Escola Les Vinyes de Castellbisbal (Barcelona)

Té un fill a primària, una filla a l’ESO, una altra a batxillerat i el fill gran a la universitat. Li interessa l’educació, no té altre remei. Per si això fos poc, Boris és professor d’educació secundària, una ocupació d’alt risc, tremendament creativa i apassionant. Interessat en la transformació real de l’educació, ha creat un gran equip a, l’Institut-Escola Les Vinyes de CastellBisbal, un centre de la innovadora xarxa d’instituts de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona.

 


 

mSchools, facilita als alumnes i els docents la integració efectiva de les tecnologies mòbils a l’aula.

 

Steve Elizondo, Director de High Tech Middle Media Arts (High Tech High), San Diego (Califòrnia, EUA)

Steve ElizondoEducador a San Diego (Califòrnia), i fa més de 20 anys que treballa amb nens. Va començar la seva tasca en cases d’acollida i després va fer d’ensenyant per a alumnes de procedències diverses. Això va ajudar Steve a desenvolupar l’empatia i les habilitats d’establiment de relacions necessàries per arribar a tots els alumnes. Quan es va incorporar a High Tech High l’any 2005, Steve es va submergir plenament en l’aprenentatge basat en projectes com a professor d’Humanitats. Al cap de sis anys, va ser nomenat director d’un dels centres High Tech High, i ara té la responsabilitat d’orientar l’escola en la seva missió de proporcionar una educació del segle xxi que atregui l’interès de tots els alumnes.

 

Núria Miró, Directora del Col·legi Montserrat, Barcelona

nuria_miroÉs llicenciada en Administració d’Empreses i té el títol de professora de Música (piano). Va cursar el Programa Leading Schools a la High Tech High Graduate School of Education de San Diego, i ha participat en els cursos de Project Zero a Harvard, del National Center for Teaching Thinking (Newton Center) de la Universitat de Massachusetts i de la Key Learning Community a Indianapolis.

Fa més de 20 anys que està dedicada a l’ensenyament i en fa 10 que dirigeix escoles. En una d’aquestes escoles va encapçalar un programa d’innovació i canvi que en dos anys va transformar completament el centre. Actualment és la directora del Col·legi Montserrat de Barcelona.

 


 

Ross Flatt, Dissenyador principal de solucions didàctiques de l’Institut of Play i responsable del model didàctic de Q2L Nova York, (EUA)

Ross FlattÉs educador i dissenyador de solucions didàctiques a Nova York. Té una experiència de més de dotze anys com a professor, especialista en l’elaboració de plans d’estudis i administrador. L’any 2009, Ross va ser un dels docents fundadors de Quest to Learn, una escola pública de Nova York creada per l’Institute of Play. Ross hi va treballar com a professor d’ESO, i posteriorment en va ser subdirector. Actualment, com a dissenyador principal de solucions didàctiques a l’Institute of Play, Ross acompanya el desenvolupament professional del professorat mitjançant el programa Teacher Quest, dirigit a professors de dins i fora dels Estats Units.

 

Pere Cornella, Mestre, pedagog a l’ICE i professor en la menció TIC del Grau de Mestre de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona.

És mestre i pedagog. Treballa a l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Universitat de Girona (UdG), i és també professor d’aquesta universitat. Li encanta la tecnologia educativa com a eina de transformació de l’educació, i és un apassionat de la gamificació com a mètode d’agitació de l’ensenyament.

 

 


 

Nicole Speck, Professora d’ensenyament secundari i educadora experta i innovadora Microsoft. Lucerna (Suïssa)

Nicole SpeckÉs professora d’una escola femenina de dia a Lucerna (Suïssa) en la qual s’ha adoptat l’estratègia BYOD. Nicole utilitza diverses eines tecnològiques per ajudar les seves alumnes a actuar com a aprenents autònoms i compromesos. Els seus mètodes didàctics van rebre el reconeixement de Microsoft Education, que l’ha seleccionat com a educadora experta i innovadora Microsoft durant els últims tres anys. El març del 2014 va assistir al Microsoft Global Forum celebrat a Barcelona i va participar en el Learn-a-Thon, on ella i el seu equip van quedar finalistes en la categoria de Pobresa. Des del setembre del 2014, Nicole és ambaixadora Scientix per Suïssa.

 

Philippe Vignat, Professor del lycée L’Oiselet de Bourgoin-Jallieu (França)

És professor d’enginyeria, disseny i tecnologia al lycée L’Oiselet. És titulat en Tecnologia Mecànica i té el certificat de professor d’enginyeria en anglès. Ha estat ambaixador Scientix durant 3 anys i ha participat en diversos projectes europeus. Té un blog on escriu sobre l’ensenyament STEM per a Scientix.

 

 

Jordi Domenech, ex-ambaixador Scientix, Institut de Vilanova del Vallès (Barcelona)

És professor de ciències a l’Institut INS de Granollers, assessor per Espanya i formador de professorat al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, i des del 2010 és el coordinador dels projectes locals de ciències i educació Projecte C3 i EduWikiLab. Ha estat ambaixador adjunt de Scientix, i actualment és consultor del projecte europeu Engaging Science. Entre els seus interessos hi ha l’ensenyament científic basat en la indagació, l’ensenyament de ciències en context i l’aprenentatge basat en projectes.

 


 

John R. Mergendoller, Investigador principal del Buck Institute for Education (BIE), California (EUA)

Bob MergendollerInvestigador principal del Buck Institute for Education (BIE), ha estat el primer guanyador de la beca Mergendoller. Entre els anys 2000 i 2015 ha estat director executiu del BIE: n’ha encapçalat l’expansió i li ha fet guanyar una bona reputació per la qualitat de la seva feina. Les seves publicacions abracen camps com la tecnologia educativa, l’ensenyament de ciències, la reforma dels graus intermedis i l’aprenentatge basat en projectes (PBL).

 

Luis Mora, Director del CESIRE (Servei d’Innovació i Formació de l’Educació), Departament D’Ensenyament, Generalitat de Catalunya, Barcelona.

Matemàtic i catedràtic d’ensenyament secundari, és actualment director del CESIRE. Lluís Mora centra els seus treballs personals en l’aprenentatge de l’estadística i la probabilitat, la resolució de problemes i l’ús de mitjans digitals com a suport a l’aprenentatge en qualsevol àmbit i nivell educatiu.

 

 


 

Irmeli Halinen, Responsable de disseny curricular del Consell Nacional d’Educació del Ministeri d’Educació i Cultura finlandès, Hèlsinki (Finlàndia)

Irmaeli HalinenTreballa al Consell Nacional d’Educació de Finlàndia (CNEF), organisme de titularitat estatal. També ha estat membre del Comitè Nacional Finlandès per a la UNESCO fins al 2015, i actualment és membre del Consell Assessor Internacional de l’Acadèmia de Sostenibilitat i Educació (SEdA). Irmeli ha desplegat la seva influència com a experta curricular en països com el Nepal, l’Índia, la Xina, la regió del Carib, el Canadà i diversos països europeus, així com alguns estats àrabs, llatinoamericans i africans. Va ser professora i directora d’escola.

 

Jordi Musons, Director de l’Escola Sadako de Barcelona

Es va llicenciar en Biologia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat director de l’Escola Sadako de Barcelona des del 2006 i és membre de la Junta Directiva de l’Agrupació Escolar Catalana. Actualment participa en un projecte de recerca per a la millora i la innovació (ARMIF), centrat en la formació de futurs docents a partir d’un compromís ètic a la Facultat d’Educació de la Universitat Ramon Llull.

 

 


 

David Cuartielles, Professor de tecnologies interactives, Universitat de Malmö. Co-fundador de la plataforma Arduino, Malmö, Suecia

David CuartiellesÉs cofundador del projecte Arduino/Genuino, doctorand per la Universitat de Malmö (Suècia), director de l’Institut d’Objectes Interactius de la mateixa universitat, responsable d’educació per a Arduino LLC i investigador al Centre d’Internet de les Coses i Persones (IoTaP).

 

 

 


 

Ethan Danahy, Director del Programa de Recerca en Enginyeria de la Universitat de Tufts, Boston (EUA)

Va obtenir a la Universitat de Tufts (Medford, Massachusetts) la llicenciatura i un màster en Informàtica els anys 2000 i 2002, respectivament, a més d’un doctorat en Enginyeria Elèctrica l’any 2007. Actualment és director del Programa de Recerca en Enginyeria al Centre d’Ensenyament i Difusió de l’Enginyeria, on gestiona projectes de creació d’eines i investiga sobre tècniques innovadores i interactives d’ajuda en la tasca docent, tant per a l’ensenyament de l’enginyeria com per a la transmissió de conceptes de robòtica a estudiants d’edats compreses entre els anys de primària i la universitat. Enginyer i expert informàtic per vocació, Ethan centra la seva tasca en les solucions tecnològiques aplicades a l’ensenyament de l’enginyeria.

 

Miquel Carreras, Director del FabLab@School del Liceu Politècnic de Rubí (Barcelona)

Enginyer en Informàtica (1997) per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), amb un màster en Direcció de Recursos Humanos (2006, UOC) i un postgrau en Gestió Integral de l’Empresa amb SAP R/3 (1999, UPC). L’any 2012, juntament amb uns amics, vam comprar la gestió d’una petita escola a Rubí, el Liceu Politècnic. L’any 2013 vaig començar a introduir-hi activitats extraescolars de tecnologia (electrònica amb Arduino i robòtica amb Lego Mindstorms), i el gener del 2015 vaig plegar de tot per centrar-me en la implementació del FabLab@School, en col·laboració amb la Universitat de Stanford.